Piercing Apeldoorn

Dé Piercing Shop

Piercing Nazorg

1. Raak de piercing niet aan!
2. Beweeg de piercing niet! (ook niet als je slaapt)
3. Zorg ervoor dat er geen zeep in komt!
4. Na het douchen goed naspoelen met warm water
5. Na het douchen goed schoonmaken (met een steriele zoutoplossing*)
6. Droog deppen met een steriel gaasje (geen wattenstaafje of watje gebruiken)
7. Dagelijks herhalen

*Ik verkoop een zoutoplossing spray voor €7,50

Piercing nazorg is eenvoudig en de kans op infectie is zeldzaam en meestal gemakkelijk te voorkomen en controleerbaar. Infectie is altijd een mogelijkheid bij elk type procedure waarbij de huid beschadigd raakt. De belangrijkste oorzaak van irritatie en / of infectie bij het genezen van een piercing, komt doordat men met de handen aan de piercing zit. Handen zitten vol met bacteria van deurknoppen, aanrechtbladen, geld, enz.

De nummer één regel voor elke helende piercing is om deze, noch het sieraad, aan te raken. Niet een keer!

Elke piercing die niet op de juiste wijze wordt behandeld of die een te grote beweging vertoont, kan vatbaar zijn voor afwijzing van het lichaam. Het dunner worden van de huid in de buurt van de piercing en rode huid bultjes, zijn tekenen van afwijzing als gevolg van sieraden die teveel bewegen, slechte kwaliteit sieraden, of beide. Heb je je niet door mij laten piercen en heb je het vermoeden dat de gebruikte sieraden niet van de juiste kwaliteit zijn, kom dan gerust even langs zodat ik er naar kan kijken. Het kan mogelijk zijn dat de sieraden moeten worden vervangen om de afstoting en / of irritatie te stoppen.

Milde antimicrobiële of antibacteriële zepen zoals Unicura of Dettol werden in het verleden vaak aanbevolen, maar de niet-organische ingrediënten irriteren de piercing. In het ideale geval moet je proberen om alle agressieve chemicaliën weg te houden van je helende piercing. Je wilt dat je lichaam went aan de nieuwe sieraden. Door externe chemicaliën, zoals zalfjes, oliën, zeep, parfums en lotions, vertraag je het helingsproces en dat kan ervoor zorgen dat je piercing lelijk littekenweefsel ontwikkelt.
Gebruik nooit alcohol, jodium, sterilon, betadine of soort gelijke middelen. Gebruik alleen een steriele zoutoplossing spray en steriel gaas.

Wat kan je verwachten?
Na het piercen kun je wat roodheid, zwelling, gevoeligheid, vocht, korstjes en lichte beursheid ervaren die enkele dagen of weken aan kunnen houden. Tijdens de genezing kun verkleuring en jeuk verwachten. Ook kan er afscheiding van een wit / geel achtige vloeistof plaats vinden. Deze kan een kortje vormen op het sieraad, maar krab deze er alsjeblieft niet af. Deze kun je na het douchen voorzichtig verwijderen met een steriel gaasje.

Zorg ervoor dat je je piercing niet te veel schoonmaakt, overmatige reiniging kan irritatie veroorzaken. Als je denkt dat de piercing geïnfecteerd of geïrriteerd is, is het van belang dat het sieraad erin blijft. Het verwijderen van de sieraden tijdens een irritatie of infectie kan een abces veroorzaken. Als je het niet helemaal vertrouwt neem dan contact met mij op en raadpleeg dan een arts, bij voorkeur iemand die ervaring heeft met piercings.

Wat te gebruiken?
Spoel, terwijl je onder de douche staat, de piercing af met veel warm water, zonder daarbij het sieraad met je handen aan te raken of te verplaatsen.
Droog je na het douchen af en spuit dan je piercing in met een steriele zoutoplossing spray en droog deze voorzichtig met een nieuw steriel gaasje. Een wond geneest namelijk het beste wanneer deze schoon en droog is.

Een zeer populaire nazorg was om de piercing dagelijks te weken met een zeezoutoplossing. Er is inmiddels vastgesteld dat het weken van een piercing niet helpt en juist kan zorgen voor overmatige zwelling, littekens en korstvorming. Daarom worden zeezoutoplossingen en kamille kompressen niet langer niet langer aanbevolen door de meerderheid van professionele piercers.

Koel je piercing met ijs en neem een ontstekingsremmer zoals Ibuprofen of Aleve.

  • Zorg er tijdens de eerste twee weken voor dat je een ontstekingsremmer gebruikt en koel je piercing met ijs.
  • zorg dat er geen haarspray, gel of andere producten in de buurt van een oorpiercing komen
  • draag geen pleisters over de piercing
  • draag geen strakke of vuile kleding over de piercing
  • vermijd (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden
  • Blijf gezond; hoe gezonder je levensstijl is, hoe makkelijker het zal zijn voor je piercing om te helen. Zorg voor voldoende slaap en eet een voedzaam dieet. Sporten tijdens de genezing is prima; luister naar je lichaam.
  • Zorg ervoor dat je beddengoed regelmatig wordt gewassen en vervangen. Draag schone, comfortabele, ademende kleding die je piercing beschermt terwijl je slaapt.

Elk menselijk lichaam is uniek en kan anders reageren. Ook kunnen vele oncontroleerbare factorende juiste genezing van je piercing(‘s) belemmeren.

Gemiddelde genezingstijd per piercing

Oorlel: 4 – 8 weken
Oor kraakbeen: 3 – 9 maanden
Tragus: 3 – 9 maanden
Conch: 3 – 9 maanden
Rook: 3 – 9 maanden
Daith: 3 – 9 maanden
Anti Tragus: 3 – 9 maanden
Snug: 3 – 9 maanden
Tong: 4 – 8 weken
Lip: 6 – 8 weken
Navel: 6 – 9 maanden
Tepel (man): 3 – 4 maanden
Tepel (vrouw): 6 – 9 maanden
Neus: 3 – 4 maanden
Septum: 4 – 8 weken
Wenkbrauw: 6 – 8 weken
Centrale wenkbrauw: 6 – 8 weken
Horizontale wenkbrauw: 6 – 8 weken
Bindi: 4 – 6 maanden
Erl: 4 – 6 maanden
Traan: 3 – 4 maanden
Genitaliën vrouw: 6 – 8 weken
Genitaliën man: 4 – 8 weken

Mocht je nog vragen hebben over het genezingsproces van je piercing, dan kun je uiteraard altijd contact met mij opnemen.

© 2019 Piercing Apeldoorn

Thema door Anders Norén